Noen ganger så tenker jeg at det hadde vært greit om jeg gikk rundt med en lapp i panna som det sto usynlig syk/ME på…

Ikke fordi jeg vil ha medfølelse og i alle fall ikke fordi jeg vil sette en label på meg sjøl. Jeg definerer meg ikke ut fra min diagnose, lenger. Heldigvis. (Men det kan jeg skrive mer om seinere. Sorry digresjon).

Men bare for å minne folk på å kanskje tenke seg litt mer om.. Det er så lett å si no feil uten at man veit det engang(meg selv inkludert).

Fordi vi alle kjemper en kamp som ingen andre «ser». Om det er fysisk, psykisk eller hva det enn er. Vi er alle på en reise.

Og ord, de kan virkelig såre, selv om de ikke er ment sånn. Særlig hvis man er langt nede og ofte ikke blir «sett» eller hørt. Tenk på de som ikke har noen rundt seg som støtter, tror på deg eller «ser» deg. Det gjør vondt å tenke på at noen har det sånn.

Ingen kan vite

Ingen kan se

Alt du bærer

Der inne ett sted

Mangel på kunnskap?

Jeg leser historier om leger som kaller ME pasienter late, og folk som blir utstøtt nærmest fordi ingen tror på de. Det er forferdelig.

Jeg kjenner jeg må telle til 10 et par ganger nå fordi jeg blir lettere frustrert. Og det irriterer meg fordi det er ikke det jeg vil bruke energien min på.

Jeg tenker på de gangene folk har sagt til meg; men du ser jo ikke syk ut. Eller; jeg så du var ute å gikk i går er du frisk igjen? Var du på kafe i går, kan du det du da? Jeg tror alt som skal til er litt frisk luft jeg. Jeg tror du blir for stillesittende jeg.. The list goes on.

MEN! Jeg prøver igjen og igjen og si til meg selv at det handler ikke om meg, men det handler om mangel på kunnskap om tema. Jeg visste jo ikke hva ME var engang da legen min begynte å snakke om det, så det er kanskje ikke så rart. Men jeg undres likevel. Om noen rett og slett tror jeg er lat.

Men det får de tro. Det går fint for meg. Jeg har jobba mye med meg selv og noe av de kanskje viktigste i denne sammenheng er at jeg får ikke styrt tankene eller meningene til noen annen enn meg selv. Og en viktig ting til. Jeg vil ikke sende ut negative vibes til noen. Fordi. What you give is what you get.

Hva verden ser vs hele sannheten

I helga var jeg på event og det var magisk. Jeg veit det koster mye for meg å gjøre sånne ting, og jeg gjør det ikke ofte. Jeg vet det koster tvangshvile dagene før. Da snakker jeg mye hvile helt uten stimuli som netflix for eksempel. Jeg vet det koster hvile dagene etter. Total utmattelse. Sånn at man nesten ikke orker å gå på do utmattelse.

Legen min sa det så fint; i blant må du gjøre noe som er godt for hjertet ditt og for å kjenne at du lever, så får du ta smellen etterpå.

verdt det<3

det er ikke så lett å forstå sant, jeg skjønner det ikke alltid sjøl. Men vi kan alle sammen prøve.

Å være mer medmennesker. Mot de vi møter på vår vei. Jeg er heldig. Jeg har ikke den alvorligste formen for ME. Noen må ligge inne på et mørkt rom å kan ikke bli tatt på engang..

Til alle dere der ute som står i det, som kjenner seg igjen, føler på disse følelsene. Være misforstått, ikke trodd, ikke sett.

Jeg ser deg.

Sammen er vi sterke<3

Klem Hege

14 Replies to “Jeg ser deg”

 1. For et fint skrevet innlegg med et bra budskap, Hege. Tøft av deg og dele, og jeg er sikker på at det kan hjelpe mange å få høre din historie. Bra du får kommet deg ut litt av og til, men veldig dumt å høre at det «koster» så mye å gjøre ting du har lyst til å gjøre. Høres allikevel ut som om du har en ganske bra tankegang, noe jeg tenker hjelper på.

  1. Linn! Tusen takk for at du tok deg tid til å lese! Det betyr uendelig mye for meg❤️

   Er det jeg håper, og å kanskje vise litt mer om hvordan det faktisk er!

   Takk for alle gode ord og støtte❤️

 2. Stark historia Hege och detta fick mig verkligen att förstå, på riktigt förstå. Bilderna sa också mer än tusen ord. Som du säger, så är det okunskap som gör att människor har den uppfattningen att vara lat(jag tillhör inte den flocken). Synes du är så bra och otroligt bra skrivet, stå på Hege.
  Kram❤️

  1. Dette gjør meg så glad for å høre! Det er noe av grunnen til hvorfor jeg deler❤️ Så tusen takk! Det betyr mye for meg❤️

 3. Veldig fint og ærlig skrevet. Dette er bare begynnelsen! Du er allerede på riktig vei, så er bare å fortsette – god klem til deg ❤️

  1. Tusen takk kjære du! Dette er bare begynnelsen! Det har du helt rett i!! Er spent på hva som ligger i vente på oss begge i 2020❤️

 4. Jag hör dig! Själv är jag utmattad vilket på många sätt är mycket likt ME. Det är svårt att veta hur man ska hantera dessa sjukdomar både som sjuk och som medmänniska. Även jag har svårt att veta hur jag ska vara mot människor som har det tufft. Även i mig ligger det inpräntat det där dömande beteendet om att folk inte tar sitt ansvar och är ’lata’. Sååå motsägelsefullt! Men jag tänker att vi genom att bryta tabun, vara öppna om sjukdomssymptomen, prata och förklara ( i den mån vi orkar) gör en skillnad både för oss och samhället. Sedan är det vissa som kanske aldrig kommer förstå och så kommer det alltid att förbli men vi måste ändå ge dem chansen.

  Fortsätt, inspirera och dela! Jag hejar på dig!

  /Anna-Karin

  1. Yes yes yes!! Du har så rett!!

   Det gjør meg trist å høre at du har det sånn 🙁 det er ikke gøy å stå i det! Men bedre dager kommer!

   Heier på oss❤️❤️❤️ Og tusen takk for dine fine ord, det betyr så mye❤️

 5. Hei Hege❤️
  Jeg må få si det igjen. Du ordlegger deg så bra og skriver så fint
  Veldig sant dette, og en fornuftig lege du har.
  Det er mange der ute som ikke vet hvordan det er å være syk, og det skal de være veldig glade for.
  Jeg forstår ikke folk som kommer med negative kommentarer. Hvis de ikke har noe godt å si, hvorfor kan de ikke bare la være å si noe.
  Det er kjempeflott at du skriver om dette❤️
  Ja, vi må velge hva det er verdt å bli utslitt av, og det er det mange som ikke tenker på.
  Du er deg, helt ekte, og jeg er så glad for å ha blitt kjent med deg
  Tusen takk for at du er du❤️

 6. Hei på deg, Hege❤️Jeg er så glad for du skriver så flott om dette. Håper noen leser dette for dem som ligger i et mørkt rom helt alene dager etter dager, så de vet at det er noen som tenker på dem og skriver om dem også. Fortsett den fine skrivingen din, lagre det og lag kapitler og putt det inn i, så har du boka klar etterhvert❤️ Lykke til med skrivinga og ønsker deg masse god bedring❤️❤️ Jeg ser deg❤️

  1. Heidi❤️❤️❤️❤️ Jeg er så takknemlig for at jeg har deg! At vi har hverandre. Det er ikke tilfeldig at vi fant hverandre❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *