Å miste noen vi har kjær er desverre en del av livet vi ikke får gjort noe med, og vi vil alle oppleve det en eller annen gang.

Jeg vil dele med deg hvordan jeg bruker oljene spesifikt ifht. sorg og hvorfor.

Oljene gjør ikke sorgen hverken mindre eller «bedre» men jeg føler det gir meg en støtte og trygghet.

Hvilke, hvordan og hvorfor

I diffuser:

Bergamot: kan virke oppløftende
Frankincense: kan hjelpe å se nye perspektiver, kan hjelpe å trekke «mørket» ut av deg. Oljen er sterk, men samtidig gentle som en kjærlig far som guider og beskytter(var vel derfor denne olja «snakka til meg»).
Lavendel:  kan roe ned kropp og sinn.
Cypress: kan hjelpe til med å legge bekymringer til side. Jobber med både hjerte og sinn.

Topisk:

Console: Som er en oljeblanding laget spesifikt for å støtte i tunge stunder som sorg, traumer og sjokk. Denne smør jeg i håndflater og puster inn også smør jeg den på innsiden av underarmene.

Rose: Som et symbol på tro, håp og kjærlighet er roseoljen en kraftfull olje når det kommer til å heale hjertet. Og det er jo nettopp der det ofte gjør mest vondt da man står i sorgen. Jeg smører denne over hjertet.

Balance: kan gi støtte til å roe ned og jorde deg. Bruker denne under føtter og bak ørene. Og noen ganger som deo(har satt en rollertopp på flaska så bare ruller den der jeg vil bruke den).

Vetiver: Dette er en av favorittene når kropp og sinn løper løpsk. Smører den over hjertet og under føttene.

Peace: Hvis jeg har mye uro i kropp og sinn så får jeg ofte spenninger i hode, nakke og kjeve. Da bruker jeg rolleren min med peace olje som er ferdig utblanda med kokosolje og smører på og masserer inn. Bruker også peppermynte oljen til dette.

Jasmine: Det som er litt interessant er at jeg i denne perioden har gått fra å ikke like Jasmine i det hele tatt til å digge den. Jasmin kan støtte oss med utrygghet, overflod av tanker og engstelse. Smører denne på pulspunkter og bruker som parfyme.

Copaiba, under tunga morgen og kveld. Kan hjelpe for å roe ned.

I begravelsen hadde jeg laget en liten roller med lavendel og spearmint og rullet på hals og pustet inn. Dette gjorde jeg i forkant av minnetale jeg holdt for pappa i kirka.

Hadde aldri trodd at jeg skulle klare å gjennomføre en så fin tale til pappa, men jeg hentet styrke fra meg selv, pappa og oljene. Og man får uante krefter da man står i en sånn situasjon.

Både spearmint og lavendel er oljer for kommunikasjon og frankincense på lommetørkle hjalp nok å holde roen.

Som du ser er det flere oljer jeg bruker over hjertet og under føtter feks. da bytter jeg litt på hvem jeg bruker i løpet av dagen.

Det er mange oljer som er gode å bruke i en sånn situasjon og jeg har tenkt å implementere sibierian fir og lime som begge to også er gode for perioder med sorg og da man kan føle seg apatisk og motløs.

Jeg skulle egentlig skrive at jeg håper du får nytte av dette jeg deler, men det ønsker jeg jo ikke. For dette ønsker jeg ikke for noen.

Men om du finner deg i en situasjon hvor du trenger trøst og styrke så kan dette være en liten hjelp kanskje.

Her deler jeg noe av det som har vært viktig for meg i sorgen i en video på instagram. Du finner meg også på facebook her.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *